Bie-sesongen i gang for fullt!

posted in: Nyheter | 0

I disse dager er det full aktivitet i bikubene. Dronninga har allerede lagt masse nye egg og de gamle biene er i ferd med å gi stafettpinnen videre til vårens nykomlinger. I Syverudskogen står nå 7 bifolk, de første må snart ha skattekasse på.

Bieneweide_6860378192_19567dcf98_o

Den viktigste maten for biene nå er Selja. Tenk: kommunen var og «ryddet» langs veiene i skogen vår: Da fjernet de alle løvtrærne (lot dem bare ligge), og lot grantrærne stå. For sent oppdaget vi inngrepet. Nå er vi veldig spent på om biene finner nok mat. Tragisk at de ikke sparte løvtrærne – og da særlig selja. Grantrær har vi igrunnen mer enn nok av rundt oss.

Vi skulle gjerne hatt dialog med den ivrige «ryddegjengen». De mener det jo godt. Etterpå sprøytet de grøftekantene.Langs skogsveien. Med gift. Det er helt klart at fokus hos våre pliktoppfyllende «ryddere» ikke er på biene.

Altså har vi en helt lokal kreativ utfordring; hvordan få biene i fokus for fler? Ja, se det er litt av intensjonen med BeeDynamic. Nå er det like før vi starter opp og deltakerlista er i ferd med å fylles. Fantastisk og spennende!