I sommarens soliga dagar

posted in: Nyheter | 0

August. Honningmåneden. Nå er det intens aktivitet i de mange bigårdene rundt omkring. Noen birøktere har høstet og noen gjør seg klar for høsting. Spørsmålene svirrer blant ferske birøktere – og dem er det fantastisk mange av for tiden! (Både spørsmål og nye birøktere.) Har biene svermet, er dronninga der eller har det vært stille dronningskifte? Er honningen forseglet eller spist opp… og hvordan er det med vanninnholdet? Noen steder finner biene fortsatt mat, andre steder er det slutt på næringstilgang og birøkterne må fôre. Dette er spennende tider! Og så er det tid for å se til at biene får alt de trenger for vinterforberedelsene som nå er i full gang i bikuben, mens mange av oss ennå bedriver sommerferie. Sånn er det når vi bare kan stikke ned på hjørnet for å handle litt mat… Alle vi birøktere blir barnlig glade når vi ser at biene har god tilgang på mat. Vi rusler rundt i nærområdet og sier: “Se, der er en bie!” Og vi oppdager hvilke bieplanter som blomstrer. Honningurten kjenner vi, tistelen er overraskende populær. Villvin, lind og hvitkløver. Med biene får vi et nytt blikk på skogen. Et biblikk som gleder seg over hver solfylte dag. Bringebærtrekket er over, og nå bugner skogen hos oss av store, saftige bringebær. Tusen takk, alle flittige bier som har vært i sving her! Neste utdanningshelg hos BeeDynamic blir et høydepunkt, det er selve honninghelgen! Vi gleder oss!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og her er et bilde fra Imkerij Ella, drevet av Jos og Susanne som var med som lærere på vårt siste kurs. Jos fortalte fra deres flotte arbeid med bier og gård på Imkerij Ella i Sverige. Susanne begeistret oss alle med sine utrolig fine bivoksprodukter; de herligste, mykeste, varmeste kremer du kan tenke deg.

Hennes produkter har sin egen nettside, devaz. Der kan du bestille produkter av fineste kvalitet. Vi sa bare mmm – åhhh…..