Minikurs i birøkt

posted in: 2016, Kurshelger | 0

Drømmer du om å la biene lande i livet ditt? Finne din stil? Lære om naturølig birøkt? Eller ønsker du å lære mer om bienes hemmelige liv, og ha fokus på en naturlig innfallsvinkel til å stelle med dem? I mai blir det minikurs i birøkt hos BeeDynamic – en bie-skole som belager seg på å skape et inspirerende nettverk av bie-entusiaster og tilbyr ulike kurs og samlinger.

FIRE STEG TIL BIENES VERDEN

Det blir tre torsdags-ettermiddager og en lørdag; 12.-14.-19.-og 26.Mai; torsdagene holder vi hus i BALDRONs lokaler i Oslo, lørdag i biegården ve Årungen i Ås. Kursene kan besøkes enkeltvis eller som «pakke»; 300,- (150,-) for torsdagene, 900,-(450,-) for lørdagen. (ink. mat). Ved behov for redusert pris – ta kontakt.

Her blir det gjennomgått ulike måter man kan velge å ha bier på, med tanke på ulike typer kuber og med ulik filosofi. Årets syklus, sett i grove trekk, grunnprinsipper innen birøkt uansett hvilken måte man velger å holde dem på, litt om ulike typer bier, sykdommer og annet som er relevant i forhold til å skape seg en dypere forståelse av bienes vesen og behov.

Torsdag 12.5. (Se event)

Denne ettermiddagen blir det gitt en introduksjon til bienes vesen og naturlige behov. Beskrivelse av bienes historie og vår felles kulturhistoriske vei.

Torsdag 19.5. (Se event)

Her blir det gjennomgått ulike måter man kan velge å ha bier på, med tanke på ulike typer kuber og med ulik filosofi.

De ulike kubene beskrives, slik at man kan finne sin egen stil, den måten som passer ens behov. Vi vil også se på plassering av kube, og hvor man kan få tak i alt av utstyr.

Torsdag 26.5  (Se event)

Årets syklus, sett i grove trekk, grunnprinsipper innen birøkt uansett hvilken måte man velger å holde dem på, litt om ulike typer bier, sykdommer og annet som er relevant i forhold til å skape seg en dypere forståelse av bienes vesen og behov. Etter dette skal enhver være i stand til å kunne ta imot sitt eget bifolk, forutsatt at man fortsetter å arbeide med biespørsmål resten videre, slik alle birøktere tenderer til å gjøre, livet ut.

Lørdag 14.5.

Den store Bie-dagen! (NB! Se eget event – annet sted, annen tid, annen pris!)

Denne dagen er viet stort og smått av temaer som angår en birøkter om våren. Vårstell. Aktuelt nå, et blikk på naturen, hva blomstrer, hvor trekker biene og hvordan forberede svermsessongen. For de ferskeste, rene forberedelser til å ta imot egne bier. Samtaler av ulik art, med fullt fokus på å bli så kloke som mulig.

Studie i fellesskap; bienes vitalitet, hva ser vi etter? Hvordan agerer vi på ulike ting vi observerer? Hva kan være tegn på sykdom?  Hvordan ser vi at alt er bra med biene?

Om været tillater det, besøk i bigården i skogen. Ta med beskyttelsesklær om dere har det. Felles lunsj midt på dagen inkludert.